16.1.12

Δήλωση για την κατάργηση σημαντικών υπηρεσιών στον Έβρο

Η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει σημαντικές υπηρεσίες στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και ιδιαίτερα στο Νομό Έβρου, ο οποίος είναι και ο πλέον ακριτικός, καταδεικνύει για άλλη μία φορά την αδιαφορία της κεντρικής εξουσίας για την περιφέρεια στη χώρα μας, τον αμετανόητο συγκεντρωτισμό της και τη μεθοδευμένη προσήλωσή της στην ικανοποίηση των αναγκών του Κέντρου, σε βάρος της περιφέρειας.
Αποκέντρωση και περιφερειακή ανάπτυξη δεν γίνεται με την κατάργηση αλλά με την αναβάθμιση των υπηρεσιών. Εξοικονόμηση πόρων δεν επιτυγχάνεται με το κλείσιμο περιφερειακών υπηρεσιών, αντίθετα αυτό αυξάνει τις δαπάνες των πολιτών.
Ως Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης ζητούμε από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει άμεσα τις αποφάσεις της και να προχωρήσει, σε συνεργασία με την Περιφέρειά μας, σ’ έναν επανασχεδιασμό των κρατικών δομών και υπηρεσιών, με μόνο κριτήριο το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών και αποκλειστικό στόχο την αποκέντρωση και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Η δήλωση έγινε στην εφημερίδα «η Γνώμη», για το ρεπορτάζ «Λουκέτα σε σημαντικές υπηρεσίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης». Διαβάστε το εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια του blog μετριάζονται! Σας παρακαλώ ο διάλογος να είναι κόσμιος και να μην περιέχει υβριστικά σχόλια. Επίσης σχόλια τα οποία θα θίγουν πρόσωπα, θα διαγράφονται!