12.6.13

Πραξικοπηματικό το κλείσιμο της ΕΡΤ

Η κυβέρνηση της χώρας μας, χθες, στις 11 Ιουνίου 2013, με μια, για πολλοστή φορά πια, πράξη νομοθετικού περιεχομένου και με μια κοινή υπουργική απόφαση που ακολούθησε, προχώρησε στην κατάργηση της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.
Η απόφαση αυτή οδηγεί ακόμα 2.656 εργαζόμενους στην ανεργία, παραδίδει τους κατοίκους της χώρας βορά στα αρπακτικά των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης και της άκρατης παραπληροφόρησής τους, θυσιάζει δε στο βωμό του κέρδους και των ιδιωτικών συμφερόντων την αντικειμενική πληροφόρηση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την καθημερινή ενημέρωση για τοπικά ζητήματα.
Είναι προφανές ότι οι πραξικοπηματικές αυτές ενέργειες της κυβέρνησης αποτελούν πολλαπλό πλήγμα στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα μας, αφού αποτελούν επιβολή της εκτελεστικής εξουσίας πάνω στη νομοθετική, φίμωση της ελεύθερης έκφρασης και ενημέρωσης, αλλά και καταστρατήγηση όλων των νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν στα εργατικά δικαιώματα. Είναι μια μεθόδευση που την έχει ξαναχρησιμοποιήσει στο παρελθόν με την Αγροτική Τράπεζα και την οποία προβλέπεται να χρησιμοποιήσει πολλάκις και στο μέλλον, με την κατάργηση μεγάλου αριθμού νομικών προσώπων του στενού ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως φημολογείται.
Με τις πραξικοπηματικές αυτές ενέργειές της η κυβέρνηση παραβιάζει ταυτόχρονα σημαντικές διατάξεις του Συντάγματος της χώρας μας, ήτοι το άρθρο 26 του Συντάγματος, με το οποίο καθιερώνεται η αρχή της διάκρισης των λειτουργιών, το άρθρο 14 του Συντάγματος που προστατεύει το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση, καθώς και το άρθρο 22 του Συντάγματος που κατοχυρώνει το δικαίωμα στην εργασία.
Πρέπει λοιπόν ν’ αντιληφθούμε πλέον ότι έχουμε να κάνουμε με μια κατ’ επίφαση μόνο δημοκρατική κυβέρνηση, η οποία χρησιμοποιεί μεθοδεύσεις και μέσα που δεν έχουν καμία θέση στο δημοκρατικό μας πολίτευμα και να ξαναθυμηθούμε την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια του blog μετριάζονται! Σας παρακαλώ ο διάλογος να είναι κόσμιος και να μην περιέχει υβριστικά σχόλια. Επίσης σχόλια τα οποία θα θίγουν πρόσωπα, θα διαγράφονται!