25.10.12

Υποδοχή πρωτοετών φοιτητών στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα

Καταρχήν σας καλωσορίζω στη Σχολή μας, τόσο εσάς που κατοικείτε στην Ορεστιάδα, όσο και εσάς που έρχεστε από πολλά διαφορετικά μέρη της χώρας μας. Εύχομαι τα χρόνια αυτά που θα διανύσετε ως φοιτητές στη Σχολή αυτή να είναι δημιουργικά αλλά και μοναδικά από κάθε άποψη.
Σας εύχομαι να βάλετε τις βάσεις για τη μετέπειτα επαγγελματική σας ανέλιξη, αλλά και ν’ ανοίξετε τους ορίζοντές σας σε πολλά και διαφορετικά πεδία και όχι μόνο κατ’ ανάγκη στο γνωστικό σας αντικείμενο. Και μια προτροπή για όσους δεν κατάγεστε από την πόλη μας. Ενσωματωθείτε στην Ορεστιάδα, γνωρίστε την καλά, μη νιώθετε τα χρόνια αυτά σαν μια περίοδο εξορίας κατά κάποιον τρόπο σε μια απομακρυσμένη πόλη της Ελλάδας. Κάθε πόλη έχει τις ιδιαιτερότητες και τις ομορφιές της, ανακαλύψτε τα. Αλλά και για όλους εσάς τους νέους φοιτητές, Ορεστιαδίτες ή όχι.

Μην εφησυχάζετε, αν κάτι δεν σας αρέσει στην πόλη μας, ότι είναι συντηρητικό, ότι είναι ξεπερασμένο, ότι θεωρείτε ότι πρέπει να αλλάξει, προσπαθήστε να το αλλάξετε, να μας αλλάξετε, να μας κάνετε καλύτερους. Αυτό περιμένουμε από εσάς, από τη νεανική σας ορμή, από τη ριζοσπαστική σας ματιά, από την ελπίδα και την αισιοδοξία, που σ’ εσάς παραμένουν ακόμη ζωντανές. Αφήστε το στίγμα σας, το λιθαράκι σας, μια πινελιά νέας πνοής στην πόλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια του blog μετριάζονται! Σας παρακαλώ ο διάλογος να είναι κόσμιος και να μην περιέχει υβριστικά σχόλια. Επίσης σχόλια τα οποία θα θίγουν πρόσωπα, θα διαγράφονται!